به گزارش شهرآرانیوز، سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی در گزارشی اعلام کرد: «اشغالگران ۲۱۹ روزنامهنگار و فعال رسانهای را به شهادت رسانده که از میان آنها ۳۰ روزنامهنگار زن هستند و همچنین «ابراهیم محامید» یکی از همکاران در این عرصه در استانهای کرانه باختری است که در ماه فوریه به شهادت رسید.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، در این گزارش آمده است نیروهای رژیم اشغالگر همچنان به هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی و اعضای خانوادههای آنها بهویژه در نوار غزه ادامه میدهند؛ بهطوریکه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ دستکم ۴۳۰ روزنامهنگار با شلیک گلوله و موشک اشغالگران صهیونیست در همین برهه زمانی زخمی شده و دستکم ۶۸۵ تن از اعضای خانوادههای خبرنگاران در نوار غزه توسط رژیم اشغالگر به شهادت رسیدهاند.
بر اساس این گزارش، حداقل هزار روزنامهنگار در نوار غزه با حالتی از آوارگی مکرر از شمال نوار غزه به جنوب این باریکه دست و پنجه نرم میکنند و به دلیل هدف قرار گرفتن چادرهایشان توسط هواپیماهای اشغالگران صهیونیست، یا فقدان شرایط معیشیی عادی، یا عدم وجود جریان برق و یا عدم دسترسی به اینترنت برای تضمین ادامه کارشان، در شرایط سخت و ناامنی زندگی میکنند.
طبق اسناد و مدارک سندیکای روزنامهنگاران فلسطینی که با همکاری نهادهای مربوط به اسرای فلسطینی به دست آمده است، مقامات رژیم اشغالگر از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۱۸۰ روزنامهنگار را بازداشت کردهاند (از میان آنها: ۱۷ روزنامهنگار زن که همگی آزاد شدهاند، ۳۹ تن از اصحاب رسانه از نوار غزه و ۴۲ روزنامهنگار که به بازداشت اداری محکوم شدهاند)، وجود دارد؛ در حالی که ۴۸ روزنامهنگار همچنان در استانهای مختلف کرانه باختری، از جمله شهر قدس اشغالی و نوار غزه در بازداشت هستند و ۶ روزنامهنگار دیگر نیز وجود دارند که قبل از اکتبر ۲۰۲۳ توسط اشغالگران شده و هنوز در بازداشت به سر میبرند.
این سندیکا همچنین تاکید کرد اشغالگران به سیاست عدم افشای هرگونه اطلاعات در رابطه با خبرنگاران فلسطینی ادامه میدهند؛ بهطوریکه آنها این سیاست را از طریق در اختیار قرار دادن هرگونه اطلاعات مربوط به سرنوشت «نضال الوحیدی» و «هیثم عبد الواحد» ادامه داده که این مسأله، بهمثابه یک جنایت تمامعیار است و آشکارا قوانین بینالمللی و قوانین بشردوستانه را نقض کرده و با کنوانسیون بینالمللی برای حمایت از تمامی افرادی که بهطور اجباری و بیهدف ناپدید شدهاند و توسط سازمان ملل متحد تصویب و در سال ۲۰۱۰ وارد مرحله اجرایی شد، منافات دارد.
نیروهای رژیم اشغالگر در چارچوب جنگ خود علیه رسانهها و تلاشها برای کتمان حقایق، با هواپیماها و تانکهای خود حملات گستردهای را آغاز کردند و ۱۱۵ مؤسسه رسانهای در نوار غزه را نابود کردند؛ این در حالیست که در استانهای کرانه باختری از جمله شهر قدس اشغالی، پنج مؤسسه مطبوعاتی را تعطیل کردند و ۱۲ مرکز چاپ در عرصه اخبار و مطبوعات را در استانهای کرانه باختری تخریب و تعطیل کردند.
ترور خبرنگاران و اهالی رسانه از ابتدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه تاکنون، در چارچوب جنایات سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه تیمهای غیرنظامی، با هدف کتمان واقعیت و ممانعت از افشای جنایات این رژیم در جهان قرار دارد.
با وجود گذشت ماهها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه میدهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، بهویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود و تمام گذرگاهها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.
بهرغم جنایتهای گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه میشوند.
پس از ۲ ماه آتشبس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتشبس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تلآویو تحویل داده شدند.
با وجود مخالفت بسیاری از خانوادههای زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» میخواند، بهعنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری میکند.
منبع: ایسنا